Bedrijvencontactdagen Waregem expo

Bedrijvencontactdagen Waregem 2018

Ik kwam aan op de beurs met weinig info over de vele bedrijven die aanwezig waren, maar ik vertrok met veel info en feedback. De vragen die ik op voorhand had opgesteld waren beantwoord. Ik heb ook veel bijgeleerd, dit is hoe het ging:

Ik registreerde me aan de balie en werd meteen al aangesproken door een mevrouw (convincing presentations) die zich afvroeg wat Belance (stond op mijn toegangskaart) was. Ik legde uit dat ik een student ben uit Netwerkeconomie en dat ik een SBP(small business project) ben gestart.

Daarna moest ik een pitch geven over het concept van Belance, dit verliep echter niet zo vlot. Ik had niets voorbereid en de mevrouw waar ik een gesprek mee had, had zelf het concept maar door na een lange tijd. Ze gaf me enkele tips want ze zei dat ik dit nog enkele keren zou moeten doen op deze beurs. Wel zei ze dat ik een goed overkomen had en dat het door mijn non-verbale communicatie duidelijker werd. Dit gevoel had ikzelf ook.

Maar deze mevrouw was niet gespecialiseerd in het pitchen naar een andere persoon toe, wel in presentaties geven waarbij je moet stilstaan welke info je zeker moet benadrukken. Ik stelde haar enkele vragen, maar bij 1 vraag vond ik het antwoord zeer interessant. Ik vroeg: ‘Hoe moet je de stress onder controle houden?’, ze antwoordde: ‘Dit hangt af van persoon tot persoon, de ene kan de stress onder controle houden door zich even apart te plaatsen en de andere kan door de gedachten te verzetten en met anderen te praten zo de stress onder controle houden. Maar er verdwijnt ook veel stress als je jezelf goed hebt voorbereid. Dit kan met behulp van een goede PowerPoint maar wat je zegt is nog belangrijker, dus goede voorbereiding is zeker noodzakelijk.’ Ik bedankte de mevrouw voor het gesprek en ze zei nog erna dat vriendelijkheid ook zeer belangrijk is.

Tijdens het bezoek aan de beurs werd mijn pitchen steeds beter en beter. Dit is ook een tip die iedereen geeft bij het pitchen van een onderneming, je pitchen moet je oefenen en krijg je niet geleerd in enkele seconden. Haperende gesprekken leiden meestal tot niets en de luisteraar verliest vaak na enkele minuten de concentratie.

Een werkpunt van mij zal dan toch wel dat pitchen zijn. deze vraagt dus veel tijd om te oefenen. Maar wat ook beter kan is mijn houding, ik sta nog te vaak te wiebelen. In het begin van de beurs lette ik er op maar naar het einde toe werd het erger. ik zie ook dat dit vervelend is voor de luisteraar. Ik hoor hen wel af en toe denken dat ik moet stil staan, maar op een of andere manier is wiebelen voor mij een geruststelling tijdens een gesprek.

Tot slot vond ik de beurs zeer interessant. Ik heb heel wat bijgeleerd zoals pitchen en het presenteren van PowerPoint. Door de beurs ben ik tot inzicht gekomen dat ik nog enkele werkpunten heb.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *