Belance

Voor het vak SBP (small buisness project) moeten wij een kleine onderneming starten. Deze onderneming heeft de naam Belance en zal ik in deze reactie er meer uitleg over geven. Dit is natuurlijk een groepswerk, ik werk samen met 3 anderen die ook Netwerkeconomie volgen namelijk Maxime Degroote, Charles Staelens en Jochen Mahieu.

Het begon allemaal toen we een leeg blad hadden en daar al onze ideeën opschreven. Na veel overleggen hebben we besloten om in de niche van freelancers te werken. Freelancers zijn mensen die van hun hobby een beroep willen maken. Bijvoorbeeld een fotograaf die een beroepsfotograaf wordt en dus een onderneming heeft. Ons concept is dat we een website creëren met freelancers, maar ook en niet onbelangrijk is dat we studenten willen aanmoedigen om freelancer te worden. Dit doen we door hen te zeggen wat voor voordelen er van kracht zijn om nu te beginnen als een jonge ondernemer. Daardoor zou een samenwerking met de website https://smartbe.be/nl/ een groot succes zijn. Deze website zorgt namelijk voor de boekhouding van je onderneming en is bereid om de jonge ondernemingen aan te moedigen en te steunen.

De website is vooral gericht in België en onze hoofdprioriteit is een goed contact tussen de klant en de freelancer. We zouden een website creëren waarbij je na 1minuut zoekwerk een fotograaf, grafisch ontwerper,… hebt gevonden.

Als je intypt op google ‘ik zoek een fotograaf’ dan vind je meteen de beste natuurlijk, maar ook de duurste. Daarom willen wij een lijst opstellen met alle fotografen in je buurt, daarom maken we gebruik van een puntensysteem.

 

Deze werkt als volgt:

Hoe meer je werkt, hoe meer punten je krijgt en hoger staat op ranking maar ook… hoe betere feedback je krijgt van de klant, hoe meer punten je krijgt en opnieuw hoger komt te staan op de ranking.

 

Er is ook nog veel werk voor de boeg, maar vergeet de naam Belance zeker niet!

 

Robin Waelkens

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *