ConXion te Deerlijk

Vandaag 22 januari brachten we met de richting Netwerkeconomie een bezoek aan ConXion te Deerlijk. Toen ik aankwam dacht ik van wat een gezellige sfeer hier, het is net alsof ik in mijn woonkamer binnenging. Momenteel werken ze met een 6tal medewerkers en na een gesprek met een van hen kan ik zeggen dat ze zeer tevreden zijn om er te werken. Het bedrijf probeert aan de hand van Microsoft tools, storytelling en ‘het samen denken’ een potentiële klant gaan overtuigen om net de producten van ConXion te gaan kopen.

Wat heb ik er bijgeleerd?

Voor ik naar ConXion ging had ik een bepaalde visie: met al deze nieuwe technologie is het toch gemakkelijk om met je bedrijf een positieve groei te creëren. Na nader inzien klopt dit zeker niet. Een van hun werknemers vertelde me dit:

“Er is zoveel beschikbaar op het vlak van technologie, de vraag is niet wat de bedrijven gaan gebruiken het is eerder hoe ze de nieuwe snufjes kunnen toepassen op hun eigen processen.“

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hierdoor een andere kijk heb op de digitalisering. Dit is een heel breed onderwerp maar hiermee bedoel ik dat als je met de beschikbare technologie te werk gaat, moet je eerst gaan nadenken voor wat je het kan gebruiken. Vaak gebeurt het dat bedrijven naar ConXion stappen en zeggen ze we hebben een duur toestel aangekocht maar we weten niet hoe we er mee moeten werken. Gelukkig zijn er al veer die geleerd hebben uit hun fouten en die eerst naar ConXion gaan en samen denken voor wat ze de voorgestelde technologie zullen gebruiken. Ik kan me goed voorstellen dat klanten vaak buiten stappen met een zeer goed gevoel net doordat een van hun processen zullen geoptimaliseerd worden.

Powerapps

Op het bedrijfsbezoek kregen we ook de kans om kennis te maken met Powerapps. Dit is een simpele tool van Microsoft om gecodeerde apps te schrijven. Wat ik net zo handig vond aan deze tool is dat hij ten eerste niet zo moeilijk te bedienen is en ten tweede ik de oefening in de realiteit wel zie. We maakten namelijk uit Excel een app dat je klantenbestand makkelijk weergeeft. Dit kan zeer handig zijn als je overzichtelijk te werk wilt gaan plus dat de app op alle schermen beschikbaar is.

Veel bijgeleerd dus! Dit soort bedrijven inspireren me, ik ben zeer blij dat ik mee ben geweest.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *