E-commerce, Workflow & Transport

Met Requipment willen we graag een webshop opstarten om onze tweedehands hardware aan te bieden. Hierdoor heb ik op Value Chain Conference voor het onderwerp ‘E-commerce, Workflow & Transport’ gekozen. Voor deze conference dacht ik meer te weten te komen over hoe onze goederen tot bij de klant thuis kan terechtkomen en welke nieuwe technologien we zeker moeten toepassen op onze webshop en verzending van het product.

Picking order proces

In de presentatie wordt gezegd dat 70% van de tijd tijdens het order picking proces wordt besteed aan het opzoek gaan naar het juiste product. Vaak zal het voorkomen dat het verkeerde product zal verzonden worden. Het bedrijf in kwestie heeft dan te maken met ene retourzending wat zorgt voor opnieuw tijdverlies.

Een oplossing om die tijd in te perken en er voor te zorgen dat er geen fouten gemaakt worden is de multi-modal voice recognition. Dit houdt in dat je met de spraaktechnologie geen handen meer hoeft te gebruiken. Multi-modal gaat dan weer over het combineren van die spraaktechnologie en scanningtechnologie. Een voorbeeld van die scanningtechnologie is smart glasses. Deze technologieën kunnen er voor zorgen dat de werknemers 100% accuraat kunnen werken.

 

Leveringsproces

Doordat een webshop verschillende leveringsmogelijkheden heeft (vb. thuis, werk, postpunt, …) lopen deze opties vaak door elkaar wat opnieuw voor fouten kan zorgen. Door de Value Chain Conference kunnen we opnieuw technologie toepassen die op zijn beurt de 100% accuraatheid kan verzekeren. Eerst moeten de problemen opgelijst worden: veel papierprocessen, maatregelen van Covid 19, overzicht van het proces verliezen en als laatste de vele leveringsmogelijkheden.

Deze problemen kan je oplossen met een intuïtieve app. Die app zorgt voor een overzicht voor zowel de chauffeur die het product levert als het bedrijf die de levering op de voet volgt. Deze app biedt ook een oplossing voor bijvoorbeeld een piekmoment van het aantal uitgevoerde orders en men dus extra werkkrachten moet inzetten. Zullen deze extra werkkrachten meteen op weg zijn met die zogenaamde app. Hierdoor is er weinig tijdverlies door een opleidingsproces.

 

Via deze conference heb ik veel bijgeleerd en op twee zaken in detail verder gegaan. Vooral omdat deze van toepassing zullen zijn voor ons ruggengraatproject Requipment. Het laatste wat we natuurlijk willen is tijd verliezen die we op voorhand konden voorspellen. Deze oplossingen hebben dus vooral invloed op het productiekapitaal. Bedankt aan Bart Vleeschouwers van Zetes voor de duidelijke uitleg in deze webinar.

Bart Vleeschouwers

Link webinar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *