Een missie bouwen voor Requipment met Lego blokjes

Tijdens de lessen van organisatie, proces en tools probeerden we in naam van Requipment een missie op te bouwen. Pittig detail, we bouwden deze op met lego blokjes. Frank Vanhamel had een schitterende tool meegebracht, genaamd lego serious play, om ons tijdens het proces te ondersteunen. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video hieronder …

Bekijk ook zeker ‘Bouw je missie met behulp van Lego serious play

Met Requipment hadden we al enkele pogingen gedaan om onze missie te formuleren. Nooit had ik gedacht dat deze tool ‘Lego serious play’ ons op een andere manier kon kijken naar die missie. Eerst moesten we persoonlijk een ‘kunstwerkje’ in Lego bouwen, de reden hiervoor was om de waarden van het bedrijf voor jou persoonlijk nog eens te herhalen. Daarna moest je luisteren naar je teamleden om te kijken welke waarden jij eventueel gemist hebt. Dit is echter geen drama, meer zelfs dit is de oefening. Samen met je teamleden kan je deze waarden omvormen tot een bedrijfsmissie.

De sessie was zeer creatief en gaf eens een andere kijk op je bedrijf. Je laat letterlijk je geest spreken en dat vond ik zo fijn aan deze opdracht. Nadien was het letterlijk peanuts om de nieuwe missie op te bouwen. Bedankt aan Frank Vanhamel om ons te begeleiden in dit proces.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *