Happiness is a direction, not a place

Laatst volgde ik de sessie ‘Ja of JA. De strategie van het geluk’ van Frederik Imbo en z’n team. We leerden er gelukkig zijn op een andere manier die nog niet gekend was door mezelf. Hieronder kan je meer informatie vinden over wat ik ervan heb opgestoken.

Wist je dat gelukkig zijn van drie zaken afhangt?

De helft is genetisch bepalend, dat heeft onder meer invloed op hoe gepassioneerd je bent en hoe je naar het leven kijkt. 40% is hoe je je mindset zet tegenover bepaalde zaken. Bijvoorbeeld een tegenslag of in tijden van euforie. EN omgevingsfactoren heeft maar 10% invloed op je gelukkig zijn. Die omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld de omstandigheden waarin je leeft, relatiestatus, gezondheid, … Persoonlijk toen ik dit voor het eerst hoorde dat dit cijfer zo laag was moest ik toch wel even schrikken. Je zou natuurlijk denken dat het meer is.

Het geen waar we dus het meeste aandacht aan besteden is de mindset of het gevoel dat bepaalde zaken ons geven. Meestal begint het bij wat we denken over iets, zal het waarschijnlijk wel zo zijn. Maar we weten ondertussen dat het menselijk onszelf vaak in de val lokt. Als je dit even reflecteert naar je eigen leven dan kan ik persoonlijk meteen 10 zaken opnoemen waar ik door gefrustreerd raak. Nu is het de oefening voor mezelf om mijn mindset te wijzigen door bijvoorbeeld te zeggen: ‘Dit kan gebeuren, ik kan het toch niet meer veranderen.’

Wat mij voornamelijk is bijgebleven zijn de 20 tips die we op het laatste te zien kregen. Zo zijn er wel een aantal waar ik al aandacht aan besteedde maar aan sommige besteedde ik minder aandacht. Zoals:

“Do things with attention”, twee zaken ter gelijker tijd doen gaat niet.

“Don’t compare yourself to others”, is wel iets wat ik vaak doe, bijvoorbeeld wanneer ik mijn resultaten verkrijg van school.

“Do things now”, ik heb wel vaker last van uitstelgedrag.

De reden waarom deze sessie werd gegeven binnen het vak zelfsturende teams is volgens mij wanneer je binnen een team de leider bent en geluk uitstraalt, je dit automatisch doorgeeft aan de rest van het team. Of toch op zijn minst een beetje.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *