Hoe financier je je onderneming?

Op 3 december volgde ik de webinar rond de verschillende financieringsmethodes die mogelijk zijn voor een bedrijf of specifieker voor een start-up. De webinar werd gegeven door Matthias Browaeys, voor wij Netwerkeconomiestudenten zeker niet onbekend. Persoonlijk heb ik hem al 2 keer weten spreken in de lessen van Netwerkeconomie. Hij als financieringsexpert en oprichter van WinWinner en The Harbour gaf ons zeker correcte in interessante informatie. Ook zijn beide bedrijven actief in het financieren van bijvoorbeeld start-ups.

Tijdens de presentatie gaf hij enkele methodes mee die een start-up kunnen helpen met het financieren van hun project.

Je kon Matthias tijdens de presentatie ook vragen stellen. Zelf had ik maar één enkele vraag die ik kon stellen via de chat. Mijn vraag was dat projecten die begeleid werden door WinWinner veel interesse kregen vanuit het buitenland. Zijn antwoord was dat ze vanuit het buitenland hun netwerk nog niet voldoende hebben kunnen uitbouwen en dus hun netwerk vooral tussen de grenzen van België blijven.

Tot slot wil ik nog vermelden dat deze sessie zeer interessant was voor ons ruggengraatproject. We zien in dat het best is om eerst ons persoonlijk netwerk (familie, vrienden, …) aan te spreken als we nood hebben aan een kapitaal. Daarna is de bank een volgende optie.

Bedankt aan Matthias Browaeys!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *