ICT-Start-ups geraken minder snel aan personeel: “Freelancers aannemen dan maar.”

Het is zeker niet makkelijk om als ICT- bedrijf vandaag de dag personeel te vinden die beschikt over de juiste set aan skills. Ook Start-ups lijden hieronder, hun personeel loopt vaak weg naar andere grotere bedrijven omdat ze daar meer kunnen verdienen. Voor dit probleem lijkt nu een oplossing in de maak voor die Start-ups.

Rapport in het kader van de VIONA-leerstoel dynamiek van de arbeidsmarkt

In dit rapport worden alle technologiebedrijven die opgestart zijn tussen 2010 en 2017 in België opgelijst. In het rapport richten ze zich enkel op jonge en frisse tech-bedrijven die nieuwe innovaties in de maatschappij brengen. Daarna worden alle loontrekkenden uit die bedrijven bekeken en hieruit blijkt dat steeds meer freelancers kiezen om bij een Start-up te werken. De reden hiervoor is dat freelancers vaak minder gaan voor ‘het grote geld’ en liever kiezen om hun kennis en vaardigheden te delen met deze Start-ups.

 

Vast of flexi-job

Wat dus ondertussen gekend is dat ICT-freelancers kiezen voor Start-ups. Deze freelancers hebben ook vaak meerdere connecties met andere Start-ups, waardoor ze worden gezien als een variant op flexi-jobs. Het kan dus perfect zijn dat als je een freelancer hebt deze 1 dag per week komt om zijn kennis en vaardigheden te delen en de andere 4 dagen ergens anders aan de slag is. Moest deze nu 5 dagen per week aan de slag zijn bij de Start-up dan zou de kost om hem te betalen torenhoog zijn. Dit is de reden dus waarom die freelancer vaak overstapt naar verschillende bedrijven.

 

Waarom minder personeel = schaarste?

Voor ICT-Start-ups is het moeilijk om binnen de regio de geschikte mensen te vinden, die dan ook nog eens willen werken voor je. Het probleem is dus de schaarste in de buurt,  plus ook nog de bereikbaarheid van het bedrijf zelf.

Een andere trend die zorgt voor de schaarste op het vlak van vast personeel op de werkvloer is dat meer en meer mensen kiezen voor de zelfstandigheid binnen hun job. Zo staat in het rapport dat in verschillende Scandinavische landen uitvoerende profielen plots freelance-jobs worden. Deze trend komt alsmaar meer voor in België. Men spreekt van :‘De uberisatie van onze arbeidsmarkt’. Uit dat rapport blijkt dan ook weer dat die jobs vaak naar het buitenland stappen, waar dus dat extraatje kan verdient worden.

 

Voordelen als freelancer

 Indien je dan toch kiest met je Start-up voor een freelancer dan hebben beiden wel enkele voordelen. Zoals al eerder vermeld komen deze mensen vaak maar enkele dagen in de week, maar je kan er zeker van zijn dat deze de productiefste dagen zijn in de week. Freelancers zijn vaak gedreven en zien zaken met een andere bril op.

Je kan met je Start-up vaker beroep doen op internationals die enkele weken blijven en daarna weer vertrekken. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf zeer flexibel is en de mensen het gewend zijn om op korte periodes vaak goed en snel te presteren. Plus de beste ICT-specialist over de hele wereld kan je niet aanwerven tot personeel, maar het is wel mogelijk om hem of haar aan te nemen als freelancer.

 

Kortom, freelancers die komen en gaan, vandaag de dag komt het vaker voor. Het is positief dat velen toch nog eerder kiezen om Start-ups te helpen en hen niet te negeren. Eenmaal dat je het rapport bekijkt klaart toch wel veel uit en zorgt voor verschillende nieuwe inzichten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *