Netwerkevenement: IML HomeParty Event

In dit artikel schrijf ik een reflectie over de het ‘IML HomeParty Event’ dat ik bijwoonde in Gent op 8 augustus. Kort gezegd ging deze cursus over het handelen met wisselkoersen, maar werd vooral de nadruk gelegd op het online ‘traden’.

 

Hoe kwam ik in contact met dit event?

Ik kwam in contact met dit evenement door een vriend van mij die zich toch wel enorm verdiept in het online traden. Naar eigen zeggen is hij er toch wel dagelijks mee bezig en vroeg ik hem eens om een woordje uitleg. Toen hij het allemaal uitlegde snapte ik er niks van en besefte ik dat je eigenlijk met vele zaken moet rekening houden. Hierna vroeg ik hem waar hij het geleerd had en hij stelde me de persoon voor die dit event organiseerde. Wat me zeker aansprak was dat het event gratis was en het eigenlijk in het huis van de organisator plaats vond. Ook waren er maar enkel 6 mensen aanwezig op het event, dit zorgde er voor dat er een ontspannen sfeer heerste tijdens de volledige voorstelling.

 

Wat heb ik geleerd?

Eerst en vooral begon de voorstelling met een woordje uitleg. De naam van het event IML Homeparty is eigenlijk voluit ‘I Markets Live Homeparty’, deze naam komt dus van de online markten of online wisselkoersen. Hierbij wordt vermeld dat de markten vaak kunnen schommelen per seconde en dat je daar zeker rekening moet mee houden.

Ook kregen we enkele tools mee om thuis uit te proberen. Eén daarvan is TechScan, dit is een tool dat aandeelmarkten, forex paren en market indices analyseert door middel van tientallen indicatoren. Zo kan je statistische informatie en trading strategieën achterhalen. Enkele voordelen van deze tool is dat hij gratis is, automatische updates weergeeft, uitgebreide analyses weergeeft en eenvoudig te gebruiken is.

Verder kregen we een snelcursus over de basiswoorden die gebruikt werden binnen het online traden.

  • PIP= een waarde om uit te drukken hoeveel een wisselkoers in waarde is veranderd.
  • Candle= hulpmiddel om prijzen te voorspellen op de wisselkoersen. Het interpreteert chart- en prijspatronen om zo tot conclusies te komen.
  • Fibonacci retracement indicator= door middel van een formule wisselkoersen voorspellen om zo stijgingen of dalingen te signaleren.

Het laatste waaruit ik veel heb geleerd is de app ‘metatrader 4’. Dit is een app waardoor je de markt overal en altijd kunt opvolgen, dit is handig omdat je snel kan ingrijpen bij een koersverandering.

Mijn besluit is dat ik nog even zal wachten met traden omdat ik persoonlijk er nog te weinig over weet om het echt iedere dag op te volgen. Wel heb ik respect voor de mensen die het doen en kunnen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *