Onze kennismaking met Google DMA

In het traject Google Digital Marketing Plan of afgekort Google DMA maakten we kennis met de grote lijnen van Google analytics en advertising. Eerst wil ik kwijt dat deze interessante lessen me zeker voldoende bijgeleerd hebben. Ik ben dan ook zeer verheugd om te zeggen dat ik weet hoe bepaalde van deze advertenties in elkaar zitten. Ook de bijhorende analyses heb ik weinig problemen mee.

Hoe leerde ik dit?

Aan de hand van enkele certificaten die beschikbaar zijn via Google, verwerkten we zo de nodige informatie. Met deze basis ben ik samen met het Switch Visuals-team aan de slag gegaan met als bedoeling zeer mooie resultaten te bereiken. We begonnen dus met theorie en moesten die toepassen in de praktijk. Eerlijk gezegd, ik heb deze taak toch wel onderschat. Alles wat je typt, wijzigt of verkeerd doet kan gevolgen hebben.

Dit allemaal leerde ik dus aan de hand van duikplanktechniek, dit wil zeggen dat we alles uit de kast hebben gehaald wat we konden doen, maar toch met de volle aandacht om niets verkeerd te doen. Gewoon doen dus! Ik ben er van overtuigd dat je zo het meeste uit leert en onthoud.

Belangrijk om te vermelden is dat je zeker goed moet nadenken over de details, kleine zaken waar je niet door hebt gedacht zal je later spijt van hebben. Ik neem nu het voorbeeld van de juiste locatie te kiezen. Wij kozen als locatie West-Vlaanderen omdat deze niet te klein is maar zeker ook niet te groot, het is niet te bedoeling dat wij iemand zullen aanspreken aan de andere kant van het land want hij zal toch niet geïnteresseerd zijn.

Het moeilijkste gedeelte van Google DMA was de keywords zoeken. Daarvoor moesten we een grondige studie doen en gebruik maken van verschillende bronnen. Ik herinner me nog zeer goed dat we bij de eerste keer toen we feedback kregen geen tevreden docenten voor ons zaten. We moesten nog dieper graven om de juiste keywords te vinden. Deze feedback was natuurlijk terecht want ze wilden dat we ons niet blauw gingen betalen aan Google door zo’n brede woorden te gebruiken.

 

Adviesrapport

Het belangrijkste gedeelte binnen het adviesrapport is de SEE, THINK, DO and CARE fase. Binnen deze oefening beschrijf je hoe je een klant zult aanspreken. Deze ‘hoe’ heeft verschillende betekenissen. Het is zo dat je een manier moet vinden op welk kanaal je ze wil bereiken. Daarna kan je evalueren wat je wilt bereiken en wat de aandachtspunten zijn. Nadat dit alles gebeurd is, schat je in hoeveel gebruikers je wilt bereiken.

Een ander handig aspect aan een adviesrapport is dat je ziet waar het bedrijf zich momenteel bevindt. Zo is het handig om duidelijk te maken waar het bedrijf voor staat en wat het wil bereiken. Dit allemaal kan je doen aan de hand van een beschrijving te geven bij het onderdeel missie en visie.

Als afsluit wil ik meedelen dat bedrijven die gebruik maken van Google advertising zeker op het vlak van verkoop een boost verkrijgen. Het is een verandering dat ieder bedrijf moet volgen en toepassen. Het is jammer dat de mensen die er veel kennis over hebben die niet genoeg delen met de buitenwereld.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *