Start-up voorstelling: Polliepersonalised– gepersonaliseerde handtassen uit West-Vlaanderen.

Polliepersonalised is een start-up dat wordt geleidt door Jan Vandecaveye en Paulien Depuydt. Ze zijn gestart in Ieper en zijn nu in opmars in West-Vlaanderen. De start-up is enorm actief op sociale media en heeft ondertussen bijna 2000 volgers op Instagram.

Concept

Polliepersonalised is een start-up die het personaliseren van handtassen mogelijk maakt. Ze willen graag een exclusieve handtas op de markt brengen voor de studenten. Aangezien hun product bedoeld is voor studenten proberen zij heel sterk de prijs te drukken. De handtassen kunnen gepersonaliseerd worden van stof tot afwerking. Hun klanten kunnen dus zelf kiezen welke stof en welke bedrukking op de handtas komt. Ze maken hier gebruik van de stof Kvadrat Skye ofwel ook kunstleer. Door deze stof te gebruiken kunnen ze al vanaf 50 euro een handtas vervaardigen

Organisatiemodel

Deze onderneming is geleid door studenten, wat betekent dat het onderneming is die werkt met het student-ondernemerschapsmodel. Student-ondernemerschap brengt enkele voordelen met zich mee.

Als student-ondernemer betaal je lagere sociale bijdragen als jouw netto inkomen onder bepaalde barema’s ligt:

  • Is je inkomen lager dan of gelijk aan 6.775,24 EUR dan betaal je geen sociale bijdragen. (Polliepersonalised bevindt zich hier)
  • Ligt je inkomen tussen 6.775,24 EUR en 13.550,50 EUR dan betaal je een bijdrage van 21% op het gedeelte van je inkomen dat boven 6.648,11 euro ligt.
  • Ligt je inkomen hoger dan of gelijk aan 13.550,50 EUR dan betaal je de bijdragen zoals een zelfstandige in hoofberoep. Dit kan over bijdragen van ongeveer 700 EUR per kwartaal gaan.

(bron: Student-Ondernemer: hoe begin ik eraan en wat moet ik weten? (2017, oktober 2). Geraadpleegd 25 januari 2019, van https://jongondernemerschap.be/student-ondernemer-hoe-begin-eraan-en-moet-weten/)

Verdienmodel

Het verdienmodel is eigenlijk heel simpel bij deze start-up. Het gaat gewoon om de verkoop van goederen. Polliepersonalised koopt zijn stoffen aan en gaat hiervan een product vervaardigen. Het afgewerkte product wordt direct aan de klant verkocht. Ze verdienen dus eigenlijk gewoon door een winstmarge toe te voegen aan hun producten.

Polliepersonalised is dus puur Belgisch met studenten aan het roer. De start-up geeft me veel inspiratie om zelf ook werk te maken van student-ondernemerschap. Het bedrijf is vooral mooi omdat ze doen wat ze graag doen en hierdoor stralen ze.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *