Visits by Netwerkeconomie

Op 9 december 2019 bezochten we met Netwerkeconomie BE-central. Zelf had ik er nog nooit van gehoord, dus liet ik maar alle info op me afkomen en die dan ergens te plaatsen in een context waar ik enorm veel kan uit leren. De op voorhand vastgelegde meetingpoint was letterlijk ‘onder informatiebord van station Brussel-centraal’. Toen ik die locatie las, stelde ik mezelf enorm veel vragen over hoe we vanuit het station naar het bedrijf BE-central gingen. Met de bus? Metro? Taxi? Nee, gewoon te voet. Het bedrijf ligt op 1 minuut wandelafstand van het station, praktisch toch …

De eerste ervaring toen we binnen de muren van BE-central stapten viel het meteen op dat de huiselijke sfeer enorm heerst en dat ze daar enorm willen op inzetten. Tijdens de rondleiding kreeg ik steeds meer en meer het gevoel dat ze een werkplek willen creëren waar mensen zich goed voelen en daardoor ook beter presteren.

Doorheen de smalle gangen en de vele deuren werd het ook duidelijk dat het samen zijn, denken en weten ook centraal staat. Samen projecten besturen en anderen begeleiden, dit kon je vooral zien aan de zovele opleidingscentra binnen BE-central. Je zag er vele mensen leren hoe ze hun plaats binnen dit soort community’s kunnen vinden.

Wat me ook opviel was dat er enkele kleine maar toffe ruimtes bestaan waar je even tot rust kunt komen en geconcentreerd met je eigen werk kunt bezig zijn. Ik dacht er meteen aan om zelf een te bouwen thuis, want ik zou het soms wel eens goed kunnen gebruiken. Deze ruimtes zorgen ervoor dat je geen afleiding hebt en je verplicht voelt om te doen wat je moet doen. (Jammer dat ik hiervan geen foto heb getrokken)

Na de middag was het de beurt aan Google (en hun troeven) om ons omver te blazen. We kregen in totaal 3 workshops waarin ik veel herkende en begreep maar waar ik ook veel uit leerde. In dit bericht wou ik zeker hebben over builtwith.com. Deze pagina werd tijdens de workshop gebruikt om te zien welke technologieën websites gebruiken op hun pagina’s of de zogenaamde trends van het internet. Het is duidelijk dat je builtwith.com kunt gebruiken om langs de ene kant te vergelijken met je concurrentie en langs de andere kant nieuwe zaken eventueel zelf te implementeren op je eigen website. Dit is dan ook ontworpen voor web-developers en mensen met kennis van zake.

BE-central was een zeer innovatieve en leerrijke plek voor me, ik hoop dat Netwerkeconomie dit bezoek ieder jaar organiseert want zo kan je zien wat een eventuele werkplek als een netwerkeconoom er uitziet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *